Value Square |Posté à 17 novembre 2021 par Pascal Cornelis

In het kader van "Project Hartveilig" mochten we enkele weken geleden opnieuw Wim Vandermeersch, voorzitter van het Rode Kruis-Gent, ontvangen voor onze 2-jaarlijkse "Reanimeren en defibrilleren" opleiding.

We kunnen enkel iedereen oproepen om een gelijkaardige opleiding te volgen. Dagelijks krijgen ongeveer 30 mensen in België een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Slechts 5 à 10% overleeft dit. Door binnen 3 tot 5 minuten te starten met de reanimatie en door een automatische externe defibrillator (AED) te gebruiken, verhoog je de overlevingskans van het slachtoffer tot 70%.

Rode Kruis-Vlaanderen wil met het project Hartveilig enerzijds de overlevingskans van slachtoffers bij een hartstilstand verhogen en anderzijds de eerstehulpcapaciteiten van de bevolking vergroten.
Deze doelstellingen worden nagestreefd door:
- zoveel mogelijk mensen te informeren en op te leiden in reanimatie en het gebruik van de AED;
- steden, gemeenten, bedrijven, organisaties, scholen en sportclubs te motiveren om AED-toestellen te plaatsen.

Reanimatie

Vous êtes intéressé(e) par nos services ?

Value Square vous propose des services de gestion discrétionnaire, de gestion conseil, de gestion de fonds et de gestion institutionnelle. Consultez notre page des services.
[{"image":"media\/bg\/3409-balloon_crop.jpg","quote":"People calculate too much and think too little","quote_author":"Charles T. Munger","quote_author_location":"","quote_style":"light"}]