Value Creation Awards 2020: #3 VGP

Value Creation Awards |Geplaatst op 3 juli 2020 door Koen Hoffman

VGP

Van Geet Parks of afgekort VGP stond vorig jaar op de vierde plaats en staat nu op het podium op plaats drie (Brons) met een jaarlijkse fundamentele waardecreatie van 18,92%. De beursreturn van VGP leunt met 19,43% per jaar dicht aan bij de fundamentele evolutie. VGP is een ontwikkelaar, manager en eigenaar van hoge kwaliteit logistiek en semi-industrieel vastgoed. VGP is actief in Duitsland, Hongarijë, Italië, Letland, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Slovakije, Spanje en Tsjechië.

Het succesverhaal van VGP berust in de eerste plaats op een sterk inhouse team dat doorheen de jaren werd uitgebouwd. Alles begon daarna met de uitbouw van een goed gediversifieerde grondbank op strategische toplocaties in Europa. Daarna ontwikkelde men er logistieke bedrijfsparken. VGP staat ook gekend voor zijn kwaliteitsvolle dienstverlening, waaronder het aanbieden van oplossingen voor de inpassing en de optimalisering van de bedrijfsprocessen aan haar huurders. Eens de huurders de VGP-gebouwen betrekken worden hen vastgoedbeheersdiensten verleend. Hierdoor is er een goede wisselwerking met de huurders en de VGP-teams. Alle nuttige informatie uit die wisselwerking wordt vervolgens doorgegeven aan de ontwikkelingsteams, zodat er in de toekomst nog betere parken kunnen worden gebouwd of de bestaande verbeterd. Deze ontwikkelingen waren ook maar mogelijk dankzij een sterke balansstructuur met een conservatieve schuldgraad. VGP creëerde ook 3 succesvolle joint-ventures samen met Allianz Real Estate, waardoor kapitaal vrijkwam om de ontwikkelingspijplijn verder uit te breiden. 

Op lange termijn profiteert VGP van de alsmaar stijgende e-commerce activiteit, waardoor logistieke gebouwen als activaklasse in de toekomst in trek zullen blijven. Een dikke proficiat aan Jan Van Geet (CEO), Dirk Stoop (CFO), voorzitter Bart Van Malderen en het ganse VGP-team !   

VGP
VGP

Via onderstaande link kunt u de samenvatting van de studie downloaden.

Interesse in de volledige studie? Benieuwd naar de resultaten van alle 89 geanalyseerde bedrijven?

Vraag dan nu de volledig studie aan door een een email te sturen met vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer en in het onderwerp “Lijst Value Creation Awards” naar info@value-square.be.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Value Square biedt u discretionair beheer, adviserend beheer, fondsbeheer en institutioneel beheer. Neem een kijkje op onze dienstenpagina.[{"image":"media\/bg\/3409-balloon_crop.jpg","quote":"People calculate too much and think too little","quote_author":"Charles T. Munger","quote_author_location":"","quote_style":"light"}]