Onze diensten

Value Square beheert en adviseert het vermogen van particulieren en families, vennootschappen en institutionele investeerders. Ons beheer en advies gebeurt volgens de tijdloze principes van Value beleggen. Als Value beleggers focussen wij voornamelijk op familiebedrijven. We zoeken naar de beste beleggingsideeën en maken ons niet veel zorgen over een referentie-index. Onze Asset Managers analyseren aandelen door het berekenen van de intrinsieke waarde op een conservatieve manier. We kopen alleen goedkope bedrijven die noteren met een grote korting en dus een voldoende significant opwaarts potentieel bieden.

Discretionair beheer

U geeft de specialisten van Value Square de opdracht om in uw plaats de beleggingsbeslissingen te nemen met betrekking tot de samenstelling en het beheer van uw vermogen. Door uw vermogen aan ons toe te vertrouwen heeft u het comfort dat uw portefeuille goed wordt beheerd door onze vermogensbeheerders, waardoor u deze zelf niet op de voet hoeft op te volgen. Vanzelfsprekend gebeurt het beheer met respect voor uw risicoprofiel zoals vastgelegd in de beheerovereenkomst.

Klant worden
Adviserend beheer

U geeft de specialisten van Value Square de opdracht om uw vermogen op te volgen maar er worden geen verrichtingen uitgevoerd zonder uw toestemming. U geniet van de kennis en de adviezen van onze beleggingsspecialisten. Tevens fungeren onze adviseurs als klankbord voor een constructieve interactie.

Klant worden
Institutioneel beheer

Voor institutionele investeerders beheert Value Square mandaten op maat. Een mandaat kan regionaal of sectoraal bepaald worden of specifiek op kleinere of grotere marktkapitalisaties mikken.  

Klant worden

Onze fundamenten ten dienste van onze klant

Rendement

Rendement is het belangrijkste fundament waarop Value Square is gebouwd en is het enige zuiver meetbare criterium om ons naar waarde te schatten als vermogensbeheerder.

Waarde

Value Square belegt volgens de principes van Value-beleggen. Beleggen in ondergewaardeerde bedrijven van goede kwaliteit geeft gemoedsrust en vertrouwen, zeker tijdens beursmalaises.

Discipline

Beleggen is vooral consequent en gedisciplineerd de principes van een ‘intellectual framework’ toepassen los van emoties zoals angst en hebzucht. Daarnaast is het aangewezen als contrarian investor te profiteren van de inefficiënties op de markten.

Internationaal

Ons universum is de wereld. Alle bedrijven waarin Value Square investeert worden van dichtbij opgevolgd. We hebben altijd rechtstreeks contact met het management van de bedrijven en houden zo continu de vinger aan de pols.

Investeerder

We zijn investeerders en beschouwen onszelf als mede-eigenaars van onze bedrijven. We beleggen in zaken die we begrijpen en doen niet aan speculatie. We investeren bijzonder veel in research en analyse. Ons team bestaat uit een ervaren, complementair en flexibel team met een bewezen trackrecord.

Betrokkenheid

Value Square staat garant voor een authentieke vertrouwensrelatie en geeft duiding bij elke investering waarin wordt belegd. U doet rechtstreeks zaken met een asset manager, niet met een private banker of distributeur van financiële producten. We organiseren regelmatig bedrijfsbezoeken en laten onze investeerders op die manier meekijken achter de schermen. Wekelijks wordt in verstaanbare taal toelichting gegeven via een overzichtelijke nieuwsbrief en op onze website vindt u verhelderende analyses en interviews met bedrijfsleiders. Een wereld van verschil in het niveau van kennis en informatie.

Eenvoud

Voor een echte investeerder loopt de kortste weg naar de reële economie over aandelen en obligaties. We doen niet aan productverkoop of open architectuur. We gebruiken geen leverage, doen niet aan market timing en beleggen niet in modieuze verpakkingen als gestructureerde producten en hedgefondsen.

Lange termijn

We beleggen in ondergewaardeerde bedrijven voor de lange termijn en laten de tijd zijn werk doen. Als de door ons berekende conservatief ingeschatte intrinsieke waarde bereikt wordt, wordt de meerwaarde verzilverd. We hanteren bijgevolg geen klassieke buy & hold-strategie zoals veel klassieke beleggers doen. Deze fundamentele value-benadering biedt op lange termijn de beste risico-return verhouding.

Eigen huisfondsen volgens de principes van het Value beleggen

De beheerders van de fondsen hebben dezelfde belangen als de investeerders in de fondsen. Hun persoonlijke beleggingsportefeuille bestaat immers uitsluitend uit Value Square fondsen. Over gelijklopende belangen en engagement gesproken.

Eigen huisfondsen
[{"image":"media\/bg\/1464-image-industrietransp.-logo.png","quote":"Investing ourselves in return","quote_author_location":"","quote_style":"light"}]