Echte mensen die investeren in echte waarde, dat is Value Square.

We laten ons niet leiden door de beurs, maar houden het bij de fundamenten.

Value, not volatility.

Het principe van value-investing is eenvoudig: we investeren in
fundamenteel ondergewaardeerde aandelen die een significant opwaarts potentieel bieden, en als het kan ook een mooi dividend opleveren.

De vluchtigheid van groeiaandelen, waarvan de waarde vooral bepaald wordt op basis van toekomstige winstprognoses, heeft in het verleden al voor behoorlijke beursmalaises gezorgd. Aandelenkoersen worden op korte termijn sterk beïnvloed door emoties, zoals angst en hebzucht. Die turbulentie keren wij de rug toe, door onder andere te kiezen voor stabiele cashflows en een lage schuldgraad.

Family values.

We investeren bij voorkeur in familiale bedrijven, omdat dit doorgaans garant staat voor een grotere betrokkenheid van de bestuurders. Het familiaal aspect is bij Value Square verweven in alles wat we doen. Net als bij een familie hebben we onze huiswaarden waar we naar handelen.

Always invest for the long term.

De lange termijn is ons domein. We maken handig gebruik van de inefficiëntie van de beurs op korte termijn, terwijl de aandelenkoers op lange termijn evolueert naar de intrinsieke waarde. We letten vooral op de kwaliteit van onze bedrijven. Een goed trackrecord (onder andere gemeten via waardecreatie), een fatsoenlijke balans in combinatie met een voldoende hoog rendement op het geïnvesteerde vermogen zijn kenmerken waar we naar kijken.

We value people for their skills.

We geloven in de kracht van een heterogeen team, waar ieders specifieke skills en talenten naar waarde geschat worden en ten volle benut en ontplooid kunnen worden. Een team van specialisten dat volop gaat voor duurzame investeringen op lange termijn.
Meer over ons team
De beste zaken in het leven zijn eenvoudig, authentiek en echt: puur eten, echt vakmanschap, oprechte dienstverlening, eerlijke producten.

De lange termijn is ons domein.

We maken handig gebruik van de inefficiëntie van de beurs op korte termijn, terwijl de aandelenkoers op lange termijn evolueert naar de intrinsieke waarde. We spenderen bijzonder veel aandacht aan de kwaliteit van de aandelen of obligaties, zo kennen we deze onder andere een kwaliteitsscore toe en leggen we interne strenge eisen op waaraan ze moeten voldoen.

We zwemmen tegen de stroom in door te kopen bij depressieve markten en te verkopen wanneer de aandelenmarkten boven hun intrinsieke waarde noteren. Die waardering houden we aan, ook al verandert de aandelenkoers, omdat ze rationeel onderbouwd is.

Zo zetten we in op echte waarde op lange termijn.

Uw aandeel
in de toekomst.

Investeren op lange termijn is voor ons synoniem van toekomstdenken. Door beredeneerd te beleggen in degelijke aandelen zetten we volop in op duurzame investeringen en creëren we impact op vandaag én morgen.