Seminarie | Schenken

Schenken zonder te schenken?

De verschillende gradaties van controle

Hoe kunt u bijvoorbeeld uw effectenportefeuille overdragen aan de volgende generatie, met alle fiscale voordelen van een schenking maar met zo min mogelijk negatieve effecten voor u als schenker? Dit is één van de belangrijkste vragen die wij krijgen van onze klanten en waar we een antwoord op geven via een infosessie in samenwerking met advocatenkantoor Delboo Deknudt.

 

Volgende (lunch) infosessie wordt u aangeboden:

 Schenken zonder te schenken?

op 18 september  2014 van 11.45u tot 13.00u

 

Programma

11h45:                  Ontvangst

12h00:                  Voordracht “Schenken zonder te schenken?”

12h45:                  Broodjeslunch - koffie met mogelijkheid tot vragen stellen

 

Gastspreker is Dhr. Mark Delboo, Advocaat-vennoot Delboo Deknudt Advocaten.

Na de presentaties is er telkens een uitgebreide mogelijkheid tot kennismaking.

 

Meer informatie over het onderwerp

Schenken zonder te schenken?

Onder meer om successierechten te besparen gaat men vaak over tot schenken tijdens het leven om zo aan voordelige tarieven te schenken. Het grootste nadeel van weg te geven is dat men het zelf niet meer heeft. Vandaar dat in de praktijk gezocht wordt naar juridisch geldige manieren om zo dicht mogelijk te blijven bij de situatie alsof men niet zou schenken, zonder het voordeel van de besparing van de successierechten op het spel te zetten. In deze uiteenzetting worden de in de praktijk daartoe gebruikte technieken in de verschillende gradaties toegelicht.

Inschrijven

Inschrijven kan via www.value-square.be/nl/events/55650, info@value-square.be of telefonisch 09/241.57.57. U ontvangt een bevestiging van uw inschrijving.

Vermogensadvocaten Delboo Deknudt

Delboo Deknudt is een gespecialiseerd team met jarenlange ervaring in het begeleiden van vermogende particulieren. Zij stellen successieplanningen op, structureren vermogens op zo fiscaal optimaal mogelijke wijze, begeleiden cliënten bij regularisatie, echtscheiding of erfenisbetwisting.

 

 

Toekomstige evenementen

Wij organiseren op regelmatige basis evenementen. Wenst u automatisch verwittigd te worden over toekomstige evenementen? Geef het aan in het contactfomulier.
[{"image":"media\/bg\/3409-balloon_crop.jpg","quote":"Go to bed smarter than when you woke up.","quote_author":"Charlie Munger","quote_author_location":"","quote_style":"light"}]