Value Creation Awards | 2014

Wij plaatsen op deze gala avond alle Belgische beursgenoteerde bedrijven in de spotlights en reiken een award uit aan de drie meest performante beursgenoteerde ondernemingen. Om de reële prestaties van bedrijfsleiders te meten publiceert Value Square, nu al voor het 8ste jaar op rij, een studie die de fundamentele waardecreatie meet over de afgelopen 10 jaar van alle Belgische ondernemingen die al minstens 10 jaar op de beurs noteren. Deze studie met bijhorende conclusie wordt tevens naar jaarlijkse gewoonte gepubliceerd in de weekendeditie van De Tijd.

Omdat de beursprestaties veelal de bovenhand halen in de ranglijstjes, willen we de reële prestaties extra in de kijker plaatsen door de "Value Creation Awards" in het leven te roepen. We willen met dit evenement de drie hoogst geplaatste bedrijven in onze jaarlijkse ranglijst bekronen met een gouden, zilveren en bronzen Award. We zijn ervan overtuigd dat deze bedrijven niet alleen waarde creëren voor hun aandeelhouders maar waarde creëren in de brede zin van het woord voor alle stakeholders in onze maatschappij.

België kent heel wat familiale beursgenoteerde ondernemingen of ondernemingen met verschillende belangrijke familiale aandeelhouders. De ervaring leert ons dat familiale ondernemingen vaak zeer succesvol zijn, juist door de aanwezigheid van een familiale referentieaandeelhouder. Ook de niet beursgenoteerde familiale ondernemingen zijn zeer belangrijk voor onze economie en werkgelegenheid. Deze kleinere familiale ondernemingen groeien immers vaak uit tot mooie beursgenoteerde ondernemingen.

We hebben voor deze avond advocaat Jozef Lievens, stichter van Eubelius en oprichter van het Instituut voor het Familiebedrijf, uitgenodigd als gastspreker die dieper zal ingaan op de problematiek van familiebedrijven in hun stappen naar verdere professionalisering en/of overdracht van het bedrijf naar de volgende generaties. 

Toekomstige evenementen

Wij organiseren op regelmatige basis evenementen. Wenst u automatisch verwittigd te worden over toekomstige evenementen? Geef het aan in het contactfomulier.
[{"image":"media\/bg\/3409-balloon_crop.jpg","quote":"Go to bed smarter than when you woke up.","quote_author":"Charlie Munger","quote_author_location":"","quote_style":"light"}]