Value beleggen betekent succes op lange termijn

Onze voorkeur voor familiebedrijven

Wij geven de voorkeur om te investeren in bedrijven die gedeeltelijk in handen zijn van een familie of waarin bestuurders een groot deel van hun vermogen belegd hebben. Dit is een soort garantie dat managers of referentie-aandeelhouders die hun eieren in één mand hebben het grootste deel van hun tijd wijden aan het beheer van het bedrijf voor het lange termijn succes.

Langetermijnvisie

De aandelenkoers van een bedrijf moet een voldoende grote korting bieden ten opzichte van de intrinsieke waarde. We gebruiken het feit dat de beurs inefficiënt is op korte termijn, maar dat op lange termijn de aandelenkoers evolueert naar de intrinsieke waarde. Wij kiezen dan ook vaak voor een tegendraadse aanpak: bij voorkeur kopen bij depressieve markten en verkopen wanneer de aandelenmarkten noteren boven hun intrinsieke waarde.

De beurs als een markt

Wij zijn ervan overtuigd dat de beurs inefficiënt is. Aandelenkoersen worden op korte termijn sterk beïnvloed door emoties, zoals angst en hebzucht. We hebben geen kristallen bol. Wij doen geen voorspellingen voor de korte termijnevolutie van aandelenkoersen. We maken in de eerste plaats gebruik van de beurs als een marktplaats om aandelen te kopen die verhandeld worden tegen een grote korting op hun reële waarde en we verkopen aandelen die hun koersdoel hebben bereikt. Wij zullen de intrinsieke waarde van een onderneming niet aanpassen aan de evolutie van de aandelenkoers, tenzij er een fundamentele reden is om dat te doen.

Als Value beleggers focussen wij voornamelijk op familiebedrijven. We zoeken naar de beste beleggingsideeën en maken ons niet veel zorgen over een referentie-index. Onze Asset Managers analyseren aandelen door het berekenen van de intrinsieke waarde op een conservatieve manier. We kopen alleen goedkope bedrijven die noteren met een grote korting en dus een voldoende significant opwaarts potentieel bieden.

Door de toepassing van bovenstaande en door daarbij ons eigen geld te investeren zijn we volledig toegewijd aan ons motto: "Investing ourselves in return".

Duurzaam beleggen
[{"image":"media\/bg\/1463-image-lingerietransp.-logo.png","quote":"Investing should be like watching paint dry or watching grass grow. If you want excitement\u2026 go to Las Vegas.","quote_author":"Paul Samuelson","quote_author_location":"","quote_style":"light"}]