22.12.2023
Nieuws

Onze beste wensen voor het nieuwe jaar!

Value Square wenst u en uw geliefden een fijn eindejaar en een gezonde start van 2024! Ook in het nieuwe jaar mag u verder rekenen op ons engagement en onze inzet voor uw vermogen.

Steun aan Brooddoosnodig en MFC Wagenschot

We besloten ook dit jaar om ons budget voor wenskaarten in te zetten voor initiatieven die alle steun kunnen gebruiken.

Dit jaar steken we niet één, maar twee initiatieven een hart onder de riem met een Kerstcheque. We dragen op deze manier ons steentje bij in deze bijzondere tijden, want we mogen niet vergeten dat veel mensen in onze gemeenschap het vandaag zeer moeilijk hebben.

Brooddoosnodig

Uit een recente studie van KULeuven en HoGent bleek dat 1 op de 5 kinderen (in de studie) zonder ontbijt naar school komt. Gratis of goedkope gezonde voeding op school aanbieden is een wapen in de strijd tegen kinderarmoede en voor meer onderwijskwaliteit. Enchanté VZW werkt sinds 2021 rond deze problematiek en kan met de steun van Value Square meer dan 400 brooddozen vullen in 2024.

MFC Wagenschot

Niet iedereen heeft het geluk om op te groeien zonder zorgen. Onveilige thuissituaties, stress op school, geen recht op vrije tijd en de invloed van sociale media maken kinderen en jongeren vaak kwetsbaar. Iedereen verdient een warme jeugd en alle kansen om zich te ontplooien. Met de steun van Value Square kan MFC Wagenschot noodzakelijke spullen die jongeren nodig hebben aankopen (Denk aan dagelijkse hygiëne, kleding, schoenen, schoolspullen, tandzorg...).

Over Brooddoosnodig (Enchanté VZW)

Een samenleving werkt pas echt als mensen hechter met elkaar verbonden zijn. Vanuit deze rotsvaste overtuiging en hun diepste engagement startten in 2017 enkele burgers het initiatief om Gentenaars met en zonder kwetsbare achtergrond voor elkaar te laten zorgen. Enchanté! Fijne kennismaking! Hoe gaan ze te werk? Eentje trakteren aan iemand met wat minder. Zo eenvoudig kan het zijn. Het netwerk van Hartelijke Plekken breidde uit naar andere Vlaamse steden en in 2021 gingen ze ook de strijd aan tegen honger op school met het initiatief Brooddoosnodig.

Opgroeien zonder zorgen

Over MFC Wagenschot

Multi Functioneel Centrum Wagenschot wil een kwaliteitsvolle partner zijn in de zorg en opvoeding van kinderen, jongeren en jongvolwassenen én hun context. Zij richten zich tot jongeren met gedrags- en emotionele problemen en/of autisme spectrum stoornissen. Zij willen

  • kansen creëren met jongeren en hun sociale omgeving
  • kansen bieden tot zelfontplooiing, kansen voor een positieve integratie in de samenleving en kwaliteit van leven
  • dit doen met een blik op de toekomst
  • een veilige haven zijn voor jongeren

Wat brengt 2024?

Financiële vooruitzichten

Hoog tijd om 2023 te parkeren en een kritische blik te werpen op de economische en financiële vooruitzichten van 2024. Value Square organiseert op woensdag 24 januari om 17.30u  een webinar met onze specialisten. Markeer alvast de datum in uw agenda.

De fondsbeheerders Kris Hermie, Patrick Millecam, Wouter Verlinden en Jens Verbrugge delen graag hun visie op de huidige markten, de vooruitzichten en de opportuniteiten voor investeerders.

Investor Meeting

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Value Square op zaterdag 16 maart 2024 om 14u een investor meeting met onze specialisten. We kozen voor een nieuwe en unieke locatie, met name de Barco One Campus in Kortrijk. Houd zeker uw mailbox in de gaten in februari want dan zullen wij de uitnodiging uitsturen en het aantal plaatsen zal beperkt zijn.

Tot slot, wensen we u van harte vele lichtpunten en een opperbeste gezondheid in 2024.

Terug naar blog overzicht