31.3.2022
Artikel

Value Square in één woord? Betrokkenheid

Value boutique

Sinds de oprichting in 2006 positioneert Value Square zich als een niche value boutique in het Belgische landschap van vermogensbeheerders. Betrokkenheid en getrouwheid aan de stijl staan centraal. ‘We zijn geen nutsbedrijf of supermarkt, maar een fondsenboetiek met een erg uitgesproken stijl.’

Dat blijkt uit een gesprek met Wim Descamps en Thomas Maes (foto), allebei bestuurders en partner bij het Gentse Value Square. Het kadert in een reeks gesprekken met kleinere vermogensbeheerders.

Value Square is streng in de leer en houdt sinds dag één vast aan het beproefde concept van valuebeleggen. Onderscheidend is de focus op (Europese) small- en midcaps en het aanbod van fondsen voor rechtspersonen (DBI-fondsen).

De laatste tijd is het organogram van de groep verder geprofessionaliseerd door zeer ervaren mensen aan te trekken als Koen Hoffmann en Kris Hermie, in de rol van CIO. Er zijn volgens Descamps tijdelijke marktinefficiënties, zeker in Europa, waar je als valuebelegger profijt uit kan halen, zeker in het small- en midcapsegment.

Nabijheid

‘Nabijheid tot de klant is enorm belangrijk. We zijn immers zelf ondernemers. De band met enkele bekende industriële families in Vlaanderen is erg nauw. Dat is onze biotoop. Ons marktaandeel kan hier trouwens nog met een factor 6 of 7 groeien in eigen regio’, legt Descamps uit.

Betrokkenheid

Betrokkenheid is hét woord dat Value Square volgens Descamps typeert. ‘Ik heb nog teksten teruggevonden van vóór we begin 2007 een vergunning kregen, en toen al spraken we over betrokkenheid. Het staat centraal in alles wat we doen en typeert onze relatie met de cliënt, die daardoor ook minder snel gaat panikeren als de markt tegenzit. De grootste waardevernietiging gebeurt door in en uit de markt te stappen, want vroeg of laat zit je er flagrant naast.’

Descamps vermeldt ook de jaarlijkse vergadering van de Bevek, die zo’n 200 tot 300 beleggers aantrekt. Er worden ook vaak bedrijfsbezoeken georganiseerd bij bedrijven. ‘We cultiveren op elke manier die betrokkenheid, omdat we willen dat mensen belegd blijven.’

Meer lezen?

Via de website van Investment Officer: https://www.investmentofficer.be/nl/nieuws/value-square-een-woord-betrokkenheid

Disclaimer

Dit artikel is geschreven op initiatief van Investment Officer en is niet gesponsord door Value Square, het werd integraal overgenomen.

Lees gratis verder
Nadat u onderstaand formulier heeft ingevuld, heeft u toegang tot de rest van dit artikel.
Lees gratis verder
U heeft nu toegang tot de rest van het artikel.
* Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer het aub nog een keer.
Terug naar blog overzicht