De M/V achter uw fonds

Value Square |Geplaatst op 21 oktober 2020 door Kris Hermie, CFA

Op welke leeftijd deed u uw eerste belegging?

Als student maakte ik me lid van een beleggingsclub in Aalst, waarvan de gemiddelde leeftijd van de leden fors hoger lag dan die van mij.

Wat was uw eerste privébelegging?

Mijn eerste beleggingen hadden allemaal een lokale focus. Een van de eerste was Powerfin, een dochter van Tractebel. Powerfin bezat destijds 26 procent van Electrabel. Uiteindelijk fuseerde Powerfin met Tractebel in 1997.

Wat was uw beste belegging ooit?

Een investering die me is bijgebleven, is Intel midden jaren 90. De evolutie van de pc ging peilsnel en Intel zat op de eerste rij. De aanleiding was een discussie met de eigenaar van een elektronicawinkel. Die zag de snelheid waarmee alles evolueerde en dat Intel in alle nieuwe pc’s aanwezig was.

Belegt u in uw eigen fonds?

Ja. Bij Value Square hanteren we het principe dat een lid van het beleggingsteam enkel investeert in de eigen fondsen. Een gezond principe.

Wat is de belangrijkste les die u leerde als fondsbeheerder?

Als jonge fondsbeheerder ben je vaak onder de indruk van de grote CEO’s van beursgenoteerde bedrijven. Je bent geneigd hun uitspraken als realiteit over te nemen. Maar als belegger is het noodzakelijk voldoende kritisch te blijven. Ik heb de jongste twintig jaar weinig CEO’s ontmoet die een negatief verhaal brengen.

Wat is uw levensmotto?

Choose your batles. Het heeft weinig zin je druk te maken over zaken waar je zelf niets aan kan veranderen.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Value Square biedt u discretionair beheer, adviserend beheer, fondsbeheer en institutioneel beheer. Neem een kijkje op onze dienstenpagina.[{"image":"media\/bg\/3409-balloon_crop.jpg","quote":"People calculate too much and think too little","quote_author":"Charles T. Munger","quote_author_location":"","quote_style":"light"}]