11.4.2024
Artikel

Het Wilde Westen van de Amerikaanse smallcaps

Het afgelopen decennium was dat van de grote Amerikaanse beursbedrijven. Zij overtroefden niet alleen de beurzen in de rest van de wereld, maar gaven in eigen land ook hun kleine evenknieën, de smallcaps, het nakijken. Toch blijven die Amerikaanse smallcaps voor beleggers een interessant en onderbelicht jachtterrein, waar veel verborgen parels te vinden zijn.

De jongste maanden lijkt het alsof slechts zeven beursbedrijven - toepasselijk de Magnificent Seven genoemd - er nog toe doen bij beleggers. Die zeven, niet toevallig allemaal grote Amertikaanse techbedrijven, trokken alle aandacht naar zich toe en deden beleggers vergeten dat er nog een heel scala aan kleine en middelgrote Amerikaanse beursbedrijven bestaat, de small- en de midcaps, waar ook heel wat kansen te rapen vallen.

Bovenaan in de lijst van de fondsenspecialist Morningstar met de best presterende fondsen in dat segment prijk het American Small & Mid Caps-fonds van de Gentse vermogensbeheerder Value Square. Dat zette het afgelopen jaar een rendement van 35 procent neer. Daarmee gaf de relatief kleine Belgische vermogensbeheerder zijn collega's van wereldformaat, zoals Schroders, Robeco en BlackRock, het nakijken. Trends sprak onder meer met Jens Verbrugge, de beheerder van het Value Square-fonds, over de kansen en de valkuilen bij de Amerikaanse small- en midcaps.

Lees het volledige artikel

U kan het volledige artikel via Trends lezen: https://trends.knack.be/geld/beleggen-2/het-wilde-westen-van-de-smallcaps-de-kansen-in-kleine-amerikaanse-beursbedrijven/

Terug naar blog overzicht