De wijze generaal overmeestert de vijand zonder strijd

Value Square |Posted 7 September 2015 by Pascal Cornelis

De wijze generaal overmeestert de vijand zonder strijd

'De wijze generaal overmeestert de vijand zonder strijd.'

(Sun Tzu 544-496)

Wordt China de volgende wereldmacht? Of neemt China zijn rol op als wereldleider zonder conflicten door economisch incontournable te worden? Is dit wat we zien gebeuren wanneer Chinese bedrijven overal in de wereld overnames doen. Van Europese havens, leerstoelen in Universiteiten, Westerse financiële instellingen, mijn- en oliebedrijven, vastgoed, enz.? Is China dan de generaal die zonder strijd de vijand overwint en de wereldheerschappij naar zich toe trekt? 

Op deze vragen zullen we samen met professor Holslag naar antwoorden zoeken. Voor ons als Value beleggers is het duidelijk dat vele landen in Azië ervoor zullen zorgen dat hun bevolking een betere levens - standaard krijgt de komende jaren. Dit betekent een hogere consumptie en een wijzigende spaar- en investeringspolitiek in deze regio. Maar zoals bij elke opportuniteit zijn er ook gevaren waar we niet blind voor mogen blijven. Een van onze verdedigingsmechanismen is investeren in bedrijven waar een sterke referentieaandeelhouder aanwezig is. Meer dan 80% van de portefeuille is geïnvesteerd in familiale bedrijven, waarbij gemiddeld 46% van de aandelen in vaste handen is. Wij willen weten dat er ook iemand anders wakker ligt van de prestaties van het bedrijf. En we trekken deze lijn ook door. De beheerders en het team van Value Square beleggen samen met de investeerders. Dus ook wij liggen samen met uw spaar - gelden wakker van de investeringen en prestaties. 

Learn more about our services

Value Square offers discretionary management, advisory management, fund management and institutional management. Take a look at our services page.
[{"image":"media\/bg\/3409-balloon_crop.jpg","quote":"People calculate too much and think too little","quote_author":"Charles T. Munger","quote_author_location":"","quote_style":"light"}]