Topman KBC Securities naar Value Square

Content Square |Posted 1 June 2016 by Pascal Cornelis

Topman KBC Securities naar Value Square

Bij Value Square bevestigt bestuurder en verantwoordelijke klantenrelaties Pascal Cornelis dat Hoffman een functie opneemt bij de vermogensbeheerder. Maar welke functie dat is en waarom, daarover zal Value Square pas later in detail communiceren. 'Het is alleszins goed nieuws voor ons bedrijf. We zijn er heel blij mee. We staan klaar voor de volgende stap voorwaarts. Het aantreden van Hoffman moet ook in dat verband worden gezien', aldus Cornelis.  

Hoffman is een oudgediende aan de Havenlaan. Hij startte na zijn studies aan de Vlerick School in 1992 bij de Kredietbank en trad in 1998 aan bij KBC Securities, waar hij eind 2002 gedelegeerd bestuurder en hoofd van de verkoopdesk (institutional sales) werd. In 2008 nam hij de leiding over de afdeling corporate finance (zakenbankieren) over van Koen Dejonckheere, die toen CEO werd van Gimv. Eind 2012 klom Hoffman op tot de functie van CEO van het beurshuis. Hij sloopte er letterlijk en figuurlijk de muren tussen de verschillende afdelingen.

De Vlaamse dealmaker was betrokken bij de meeste grote fusies en overnames en beursoperaties van de laatste jaren in Belgiƫ. Onder zijn bewind was KBC Securities onder meer betrokken bij de beursgang van Bpost, van de vastgoedbevak QRF, van het 3D-printingbedrijf Materialise en de luierproducent Ontex. Zijn ploegen begeleidden ook tal van obligatie-uitgiftes.

De betrokkene is voorlopig niet bereikbaar voor commentaar. Wie zijn vervanger wordt, is nog niet bekend.

Gent

Value Square is een kleine Gentse vermogensbeheerder die ook een kantoor heeft in Singapore. Het bedrijf werd opgericht in 2007 door zeven investeringsspecialisten. Een van de bekendste namen bij Value Square is Patrick Millecam. De vermogensbeheerder zag eind vorig jaar toe op zo'n 0,45 miljard euro aan beheerd vermogen voor 850 klanten. Value Square stond daarmee in de rangschikking van voornaamste Belgische private banken en vermogensbeheerders van De Tijd op de 27ste plaats. Volgens Cornelis is het beheerd vermogen sindsdien ongeveer hetzelfde gebleven.

Learn more about our services

Value Square offers discretionary management, advisory management, fund management and institutional management. Take a look at our services page.
[{"image":"media\/bg\/3409-balloon_crop.jpg","quote":"People calculate too much and think too little","quote_author":"Charles T. Munger","quote_author_location":"","quote_style":"light"}]